кадър: БНТГоворителят на главния прокурор Сийка Милева коментира пред  внесеното предложение

...
кадър: БНТГоворителят на главния прокурор Сийка Милева коментира пред  внесеното предложение
Коментари Харесай

Говорителят на главния прокурор: Обидно е от служебния кабинет да искат освобождаване на Иван Гешев

кадър: Българска национална телевизия

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева разяснява пред  внесеното предложение във Висш съдебен съвет от Янаки Стоилов за предварително освобождение на Иван Гешев.

" Съжалявам, че би трябвало още веднъж да занимаваме аудиторията ви с дейности на изпълнителната власт, които жестоко нарушават независимостта на правосъдната власт. Както и през вчерашния ден към този момент разясних, очевидци сме на политически акт, който няма никакви юридически причини, а се преследват само политически цели ", съобщи тя.

Що се отнася до самото предложение Милева съобщи: " Разбира се, нито за миг не ни изненадва неговото внасяне във Висш съдебен съвет. Странно е, че това се случва едвам в края на мандата на служебния кабинет и от почитан правист като проф. Стоилов, който е приел да извърши волята на служебния вътрешен министър, освен това – дублирам, само с политически аргум

" Извинявайте, само че в действителност е несериозно, обидно е за правото и за държавността, представители на служебното държавно управление да желаят задействане на процедура за освобождение на основния прокурор по прессъобщения на самата прокуратура, в това число такива, отнасящи се до укриващия се в Дубай - Васил Божков, глобен от американските управляващи по световния закон " Магнитски ", както и по вестникарски изявления с над едногодишна отминалост и даже по мнения под публикациите и интернет форумите. Точно и поради това, по искане на основния прокурор цялата информация, обвързвана с така наречен „ сигнал “, ведно с предлагането на министъра на правораздаването, бе оповестена на уеб страницата на Висшия правосъден съвет, с цел да може всеки, който желае да се запознае с политическото искане ", разяснява още Милева.

Тя обърна внимание, че " новината “ за импортираното искане във Висш съдебен съвет е пристигнала единствено ден, откакто в уебсайт се появила следващата подправена вест, която освен замесва името на основния прокурор, само че злепоставя и Държавна организация „ Национална сигурност “, която сякаш е изготвила оповестената подправена информация. Подчертавам това, тъй като демонстрира извънредно притеснителна и рискова наклонност за приложимост с неприемливи за правова страна способи, познати от от дълго време минали времена, добави Милева.

енти, което е неприемливо!

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР